TIEL - De rechtbank veroordeelt een 70-jarige man uit Tiel tot een werkstraf van 70 uur voor mishandeling van 2 vrouwen en het bedreigen van hen en een andere man. De man moet naast de werkstraf ook een schadevergoeding van in totaal iets meer dan 1000 euro betalen aan de 2 vrouwen.

Op 17 juni 2020 mishandelde de man de vrouwen door benzine over hen heen te gooien. Bovendien bedreigde hij de vrouwen en een andere buurbewoner door daarna ook een aansteker te gooien. Deze confrontatie maakt onderdeel uit van een langlopend conflict tussen het gezin van de man en een aantal buurtbewoners.

Vrijspraak zware mishandeling
De rechtbank kon op basis van het dossier niet vaststellen of blootstelling van de ogen of de huid aan benzine zwaar lichamelijk letsel zou kunnen veroorzaken. Ook bleek niet uit het dossier dat de aansteker die de man gooide daadwerkelijk brandde en dat er gevaar is geweest op het ontbranden van de gegooide benzine. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van poging tot zware mishandeling.​

Strafbepaling
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening dat de man door zijn handelen angst en onveiligheid bij de slachtoffers heeft veroorzaakt, maar ook pijn. Ook weegt de rechtbank het langlopend conflict tussen het gezin en een aantal buurtbewoners mee. Sinds een jaar is het gezin van de man verhuisd en gaat het goed in de buurt waar hij met zijn gezin nu woont. De rechtbank is afgeweken van de eis van de officier van justitie omdat zij tot een andere bewezenverklaring is gekomen.