TIEL - Donderdagavond omstreeks 20:15 uur kregen de collega's een melding dat er zojuist een gestolen voertuig uit België door de ANPR-camera reed op de A15 ter hoogte van Meteren. Direct zijn er meerdere eenheden richting de A15 gereden. Een collega uit de Bommelewaard welke toevallig in de buurt van Tiel was en op de oprit naar de A15 bij Tiel stond zag na een minuutje posten het voertuig voorbij rijden. Deze collega is het voertuig blijven volgen tot er meerdere eenheden aan konden sluiten.

De bestuurder van het gestolen voertuig had door dat de politie achter hem reed en verhoogde zijn snelheid. Op de N323 tussen Echteld en Beneden-Leeuwen werden er snelheden behaald van 190 kilometer per uur. Eenmaal bij de rotonde zag de collega een kans om zijn dienstvoertuig voor het gestolen voertuig neer te zetten. De bestuurder zette het daarbij op het rennen. Hierbij vluchtte de verdachte via een sloot de weilanden in. Direct is het gebied afgezet en werd er gewacht op de komt van de politiehelikopter en de hondengeleiders.

Tijdens het wachten zagen de collega's de verdachte plotseling rennen. Een eenheid van de Landelijke Eenheid zat op dat moment het dichtste in de buurt en kon de verdachte, een 23-jarige man uit Litouwen, aanhouden. In het voertuig troffen wij later pepperspray en een wapenstok aan. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en de recherche heeft de zaak in behandeling.