TIEL/OCHTEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding dat er op de A15 richting Tiel een bestuurder achter het stuur lachgas zou gebruiken. Agenten troffen het voertuig op de A15 aan. Op dat moment reed de bestuurder al 200 km/u.


De bestuurder had na het geven van een stopteken nog weinig zin om te stoppen en ging vervolgens 60 km/u rijden. Bij afslag Tiel volgende de bestuurder de instructies op. Agenten stapten uit en liepen naar het voertuig. De bestuurder rijdt vervolgens hard achteruit en ramde het voertuig van de melder. De bestuurder gaf vervolgens veel gas, waardoor agenten opzij moeten stappen en ging er vandoor.

Gevolg was een hele lange achtervolging door onder andere Zoelen, Lienden, Kesteren, Zetten en Opheusden. De bestuurder heeft onderweg meerdere keren schade veroorzaakt aan het straatmeubilair. Na verloop van tijd reed de bestuurder weer de A15 op en werd met behulp van de Landelijke Eenheid op de A15 bij Ochten met een aantal voertuigen ingesloten. De bestuurder is aangehouden voor meerdere strafbare feiten en is ingesloten in Nijmegen.