TIEL - Met drie grote slagroomtaarten verraste burgemeester Hans Beenakker een aantal agenten en BOA’s tijdens een bijeenkomst op het politiebureau Tiel. Volgens hemzelf een “klein gebaar als uiting voor het grootse werk” dat zij in deze langdurige coronatijd verzetten om iedereen zo veilig mogelijk te houden.


Extra steunbetuiging

De agenten en BOA’s hadden zich verzameld op het parkeerterrein achter politiebureau Tiel. Hier benutte Hans Beenakker de gezamenlijke maandagochtendbriefing van de dienstdoende agenten en BOA’s om aandacht te geven aan hun belangrijke werk in deze coronacrisis. De politie is natuurlijk deelnemer in de regionale en lokale crisisaanpak om alles in onze stad in goede banen te leiden. Maar de burgemeester vond een extra moment van steunbetuiging aan de mensen die dag en nacht op straat aan het werk zijn erg belangrijk.

Inzet meer dan nodig
Burgemeester Beenakker: “Al meer dan 14 maanden laten jullie zien dat jullie professionele inzet meer dan nodig is. En dat in een maatschappij waarin de lontjes van velen een stuk korter zijn dan een jaar geleden. Dat doen jullie voor de veiligheid van iedereen in onze gemeente. Ik hoor regelmatig van jullie dat dit extra moeilijk is in deze tijd. Namens het gemeentebestuur van Tiel wil ik uitspreken dat wij jullie steunen en ontzettend bedanken voor jullie inzet.”

Verantwoordelijkheid en respect
Met het dalen van de besmettingscijfers en de toename van het aantal gevaccineerden wordt er steeds meer mogelijk. Hans Beenakker: “Daar ben ik heel blij om. We snakken er allemaal naar. Maar we moeten ons wél realiseren dat we er nu nog niet zijn. Hoe het de komende tijd zal gaan, bepalen we zelf met ons gedrag. Laten we onze hulpverleners – waaronder de politie en BOA’s – helpen om óns te helpen. Dan kunnen we dit soort taarten weer snel samen met z’n allen binnen opeten.”