TIEL - Op donderdag 2 februari 2023 omstreeks 08.40 uur vond er op de T-splitsing Bachstraat met de President Kennedylaan in Tiel een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist. Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen naar de locatie.

Als gevolg van de aanrijding liep de fietser ernstig letsel op en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De Forensische Opsporing Verkeer heeft op de locatie onderzoek gedaan. In de nabije omgeving worden camerabeelden bekeken om meer duidelijk te krijgen over het ontstaan van de aanrijding. Dit hebben wij momenteel in onderzoek.

De bestuurder van de auto is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er is gelijk getest op gebruik van alcohol- en verdovende middelen. Daarbij kon men vaststellen dat hier geen sprake van was.

Omdat de aanrijding rondom schooltijd heeft plaatsgevonden hebben scholieren de fietser zien liggen. School heeft dit goed opgepakt door schoolmaatschappelijk werk in te schakelen en slachtofferhulp waar nodig. Heeft u het ongeval zien gebeuren, laat het dan weten via 0900-8844. Vermeld daarbij registratienummer 2023050402.