TIEL - De politie is op zoek naar getuigen na een gewelddadige woningoverval in de Tolhuisstraat in Tiel. Zondagochtend 13 december, rond 09.30 uur kregen agenten een melding om ter plaatse te gaan naar de Tolhuisstraat. Daar bleek een gewelddadige woningoverval te hebben plaatsgevonden. De bewoner, een 54- jarige man, heeft uren vastgebonden gezeten in zijn eigen woning. Het slachtoffer is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is direct een onderzoek gestart en is zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien en/of hebben gehoord.


Onderzoek gestart
In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december drongen, vermoedelijk drie verdachten, de woning van het slachtoffer binnen. Het slachtoffer werd vastgebonden, geslagen en bedreigd met een wapen. De verdachten verbleven enkele uren in zijn woning. Nadat zij de woning hadden verlaten, kon het slachtoffer zichzelf bevrijden en de politie alarmeren. De verdachten namen onder andere een portemonnee, telefoon en contant geld mee. Er is nog geen duidelijkheid over de manier waarop de verdachten de woning zijn binnengedrongen of over hun vluchtroute.

De politie is direct een onderzoek gestart naar de toedracht van deze gewelddadige woningoverval. Agenten doen in de omgeving buurtonderzoek, bekijken of er camerabeelden beschikbaar zijn en roepen getuigen op om zich te melden.

Deel uw tips!
Het onderzoek is in volle gang en de politie komt graag in contact met mensen die iets gezien en/of hebben gehoord in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december. We hebben de volgende vragen:

  • Heeft u iets opvallends gezien of gehoord in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december, in de Tolhuisstraat of in de omgeving?
  • Wie heeft er in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen, motors) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Woont u in de Tolhuisstraat of omgeving en heeft u camerabeelden, maar nog niet gedeeld met de politie? Dan vragen wij u dat alsnog te doen. We zijn benieuwd of er nog iets opvallends te zien is op uw camerabeelden.
  • Het kan ook zijn dat de verdachten de Tolhuisstraat of omgeving eerder hebben verkend. Heeft u in de afgelopen week of weken iets opvallends gezien of gehoord? Dan horen wij dat heel graag.
  • Heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Alle tips zijn welkom!

Informatie kunt u doorgeven aan de politie via 0900-8844 of geef uw tips door via onderstaand tipformulier. Deelt u liever anoniem uw informatie? Dat kan via M, MeldMisdaadAnoniem, via 0800- 7000.