GELDERLAND - Van 6 tot en met 12 november was het in district NOG week van de samenwerking. Hierbij is in verschillende gemeenten in totaal 11 kg vuurwerk, 6,7 kg hennep, 174 kg hasj en 6 kg lachgas in beslag genomen. Ook nam de politie 7 dozen vapes en 90 kg (90.000 pillen) methylfenidaat in beslag. Meerdere personen zijn aangehouden.

In heel het district zijn er diverse controles uitgevoerd. Vanuit de gemeente zijn er verschillende overtredingen van een bestemmingsplan geconstateerd. Ook zijn er bestuurlijke waarschuwingen uitgedeeld.

Week van de Samenwerking

We streven ernaar om elk jaar zowel een week van de samenwerking als een week tegen ondermijning te organiseren. In die weken werken politie, RIEC, gemeenten, omgevingsdiensten, ISZW, Douane, UWV, Sociale recherche, KMAR, NVWA het OM en de belastingdienst samen. Op deze manier geven we criminelen het signaal dat we er alles aan doet om hen zoveel mogelijk te frustreren. Twijfelaars willen we zo op het rechte pad houden. En we laten de samenleving zien dat de overheid er alles aan doet om criminaliteit in hun leefomgeving aan te pakken.