TIEL - Afgelopen zondag rond 13.15 uur werd op de A15 bij Tiel een motorrijder aangereden door een automobilist. De 57-jarige motorrijder raakte daarbij ernstig gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De 42-jarige automobilist reed na de aanrijding door. Hij liet het slachtoffer achter, liggend op de linker rijbaan van de snelweg waar het verkeer op dat moment voorbij raasde. Korte tijd later hielden agenten een verdachte aan. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het doorrijden na een ongeval, daarbij iemand in hulpeloze toestand achterlatend.


Agenten reden op het moment van de aanrijding op de andere baan, in de andere rijrichting naar Nijmegen. Zij zijn zo snel mogelijk gekeerd om hulp te gaan verlenen aan het slachtoffer. Andere agenten zijn op zoek gegaan naar de automobilist die door reed; de bijrijder, die ook tijdens het ongeval in de auto zat, is tijdens het wegrijden van het ongeval, onderweg uitgestapt. Handhavers hebben deze betrokkene meegenomen naar het bureau voor verhoor. De bestuurder is kort na het ongeval aangehouden in zijn woning in Tiel.

Beelden? Graag!

We zijn in het politieonderzoek naar dit ernstige ongeval, op zoek naar beelden. Reed jij op het moment van de aanrijding, kort daarvoor of erna op de A15, en ben je in bezit van een dashcam, dan heb je mogelijk bruikbare beelden. Neem in dat geval contact met ons op via 0900-8844.

Forensische Opsporing is voor verkeerstechnisch sporenonderzoek ter plaatse bij het ongeval geweest. De politiedrone heeft overzichtsbeelden gemaakt.

Zowel de motor als de later inbeslaggenomen auto wordt onderzocht. Dat geldt ook voor de inbeslaggenomen telefoon van de aangehouden verdachte.

De verdachte is de afgelopen dagen verhoord; het onderzoek tegen hem gaat verder. De rechter-commissaris heeft vanmiddag bevolen dat de verdachte nog minstens 14 dagen langer vast blijft zitten.