TIEL - De één heeft er sneller last van dan de ander… Koude handen. Elke herfst en winter zijn koude handen voor veel mensen een uitdaging. Zodra de temperatuur daalt, het meer waait en regent of misschien zelfs sneeuwt en hagelt, hebben veel mensen hier last van. Hoewel koude handen vaak worden onderschat is dit een ongemak waar erg veel last van kunt hebben. Het komt natuurlijk in gradaties van niet comfortabel, maar kan oplopen tot extreem pijnlijk. De oorzaken kunnen variëren, van (relatief) onschuldige winterhanden tot meer serieuze aandoeningen zoals schildklierklachten, reuma en/of artritis en het syndroom van Raynaud.

Oorzaken van Koude Handen


Winterhanden
Winterhanden is een fenomeen dat ontstaat bij lage temperaturen. Zodra je met blote handen in de kou terecht komt vernauwen de bloedvaten in de handen. Dit kan leiden tot pijnlijke handen, tintelingen en algemeen ongemak. Vooral mensen met een verminderde bloedcirculatie ervaren winterhanden intenser.

Schildklierklachten
Een trage schildklier heeft niet alleen invloed op de algehele gezondheid, maar ook op de bloedcirculatie. Koude handen zijn een veelvoorkomend symptoom van schildklierproblemen. Veel mensen met schildklierklachten zullen deze klachten herkennen.

Syndroom van Raynaud
Het Syndroom van Raynaud kenmerkt zich door beperkte bloedtoevoer naar specifieke lichaamsdelen bij blootstelling aan kou of stress. Handen en voeten zijn vaak slachtoffer van dit syndroom wat kan leiden tot zeer pijnlijke ervaringen. Je kunt dit syndroom het herkennen aan verkleuring, gevoelloosheid en…. koude handen.

Reuma en Artritis
Mensen met reuma en artritis hebben doorlopend last van ontstekingen die zich ook vaak voordoen in de handen en voeten. Koude handen en voeten, in combinatie met de chronische ontstekingen, zijn een slechte combinatie en kunnen ook als zeer pijnlijk worden ervaren.

Preventieve maatregelen

Ben je één van de mensen die past in bovenstaande doelgroepen? Of heb je gewoon altijd last van koude handen? Gelukkig kun je je enigszins wapenen tegen de kou door de inzet van kwalitatief goede handschoenen of de beste oplossing: verwarmde handschoenen.

Kwalitatieve handschoenen

Een eerste stap in de strijd tegen koude handen is investeren in echt goede handschoenen. Koop niet zomaar een paar, maar kies voor een paar handschoenen die winddicht, waterdicht en goed geisoleerd zijn. Het kost je wel wat meer dan een paar wollen handschoenen, maar ze werken echt een stuk beter. Loop je veel, maar zit je ook regelmatig op de fiets? Dan is een goed paar fietshandschoenen de beste oplossing. Dit type handschoenen is ontwikkeld om comfort te bieden onder alle weersomstandigheden.

Verwarmde fietshandschoenen

Zijn normale fietshandschoenen voor jou geen oplossing? Misschien omdat je handen echt niet warm te krijgen zijn. Dan zijn verwarmde fietshandschoenen misschien de oplossing voor jou. Deze nieuwe techniek levert handschoenen met ingebouwde verwarmingselementen die een constante, aangename warmte bieden. Een kacheltje in je handschoenen dus! Let wel op dat je een goed paar kiest, want er zijn veel matige varianten verkrijgbaar in de markt. Kies dan ook voor een paar wat goede reviews heeft en zich heeft bewezen in de markt.

Maak een duurzame keuze

Wij hopen dat de lezers van dit artikel zich goed zullen wapenen tegen de koude dagen en kiezen voor een duurzame oplossing in plaats van het ongemak. Zeg vaarwel tegen koude handen en geniet opnieuw van de heerlijke winterse dagen.