TIEL - Het is een traditie, roze voor meisjes en blauw voor jongens. Maar wie zegt eigenlijk dat we ons aan deze gendergebonden kleurcodes moeten houden als het gaat om geboortekaartjes?

Tijd om eens uit de vertrouwde roze-blauwe comfortzone te stappen en te ontdekken welke kleuren je nog meer kunt kiezen voor jouw geboortekaartje! In deze blog duiken we in de wereld van geboortekaartjes en laten we zien waarom roze en blauw lang niet de enige opties zijn!

Een kleurrijke aankondiging

Laten we eerlijk zijn, geboortekaartjes zijn een geweldige manier om de komst van een nieuw gezinslid aan te kondigen. Ze zijn persoonlijk en geven de ouders de kans om hun stijl en persoonlijkheid te laten zien. Dus waarom zouden we ons beperken tot slechts twee kleuren? Het kleurenpalet is immers eindeloos!

1. Groen

Groen is een goede keuze voor geboortekaartjes. Het symboliseert niet alleen frisheid en nieuw leven, maar ook de liefde voor de natuur. Het kan een leuke manier zijn om aan te kondigen dat jullie kleintje van het buitenleven houdt, of het kan gewoon een mooie, rustgevende kleur zijn om de ontvangers te laten weten dat jullie baby geluk en harmonie in jullie leven brengt.

2. Geel

Geel is de kleur van vreugde en geluk. Het straalt positiviteit uit en kan een goede keuze zijn voor ouders die willen laten zien dat hun baby een stralend middelpunt in hun leven is. Bovendien is geel een neutrale kleur die geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

3. Paars

Paars is altijd al geassocieerd met royalty en luxe. Het is een geweldige keuze voor ouders die hun baby als een waardevol geschenk beschouwen. Bovendien kan paars een prachtige en elegante uitstraling geven aan geboortekaartjes, waardoor ze echt opvallen.

4. Oranje

Oranje is een kleur die staat voor energie en vitaliteit. Het is perfect voor ouders die willen laten zien dat hun baby barst van de levenslust. Oranje kan ook een leuke keuze zijn voor een herfst baby, omdat het de warme tinten van dat seizoen weerspiegelt!

5. Rood

Rood is de kleur van liefde en passie. Het is een goede keuze voor geboortekaartjes en kan laten zien dat jullie baby met veel liefde is verwelkomd in jullie gezin. Rood straalt warmte en genegenheid uit en kan de ontvangers eraan herinneren hoe belangrijk liefde en familie zijn.

Het draait allemaal om persoonlijkheid

Roze en blauw mogen dan wel traditionele keuzes zijn voor geboortekaartjes, maar ze zijn zeker niet verplicht. Er zijn zoveel andere prachtige kleuren om uit te kiezen bij Blijkaartje, elk met hun eigen betekenis en uitstraling. Dus laat je niet beperken door conventies en durf te kiezen voor een kleur die echt bij jullie past!