Tijdens een pandemie is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat je ook ziek wordt. Maar je kunt wel iets doen om de kans op besmetting .Hier een aantal tips.

· Zorg dat je in goede conditie bent en blijf.
· Beweeg meer en zoek de buitenlucht op.
· Houd altijd je hand of zakdoek voor je mond als je niest of hoest.
· Was meer als regelmatig je handen met water en zeep.
· Raak zo min mogelijk je mond, neus of ogen aan.
· Gebruik papieren zakdoeken of tissues bij hoesten, niezen of snuiten en gebruik ze éénmalig. Gooi ze daarna in de vuilnisbak.
· Hoest en nies altijd in de elleboog.
· Maak voorwerpen, zoals deurklinken, afstandsbedieningen en toetsenborden meer dan regelmatig schoon.
· Ventileer woon- en slaapruimten met hoge temperatuur boven 30 graden!.
· Wrijf je handen regelmatig in met desinfecteer alcohol.
· Gebruik veel vitamine C

Techniek inwrijven met alcohol
1. Breng minimaal 3 ml handalcohol uit de dispenser op de handen aan. Het is belangrijk dat voldoende alcohol wordt gebruikt. 2. Wrijf de handen nu gedurende ongeveer 30 seconden zorgvuldig over elkaar tot de handen droog zijn. Ook de vingertoppen, duimen en gebieden tussen de vingers en polsen moeten grondig met de alcoholische oplossing worden ingewreven.

Bescherm anderen
Net zomin als je helemaal kunt voorkomen dat je zelf ziek wordt, kun je ook niet helemaal voorkomen dat je anderen aansteekt. Je bent namelijk al besmettelijk voordat je klachten krijgt.
Maar wanneer houdt het op? Voor virusinfecties geldt: zolang je last hebt van snotteren, hoesten, diarree, braken of koorts scheid je virus uit en ben je besmettelijk.
Ben je aan de beterende hand, dan zijn er antistoffen in omloop en komt er geen virus meer vrij. De strijd is gestreden, al heb je nog wel last van de schade.

Hoe kleiner, hoe ­besmettelijker?
Kinderen zijn vaker ziek dan volwassenen. Dat komt doordat ze nog weinig immuniteit hebben ­opgebouwd tegen ­infecties. Ze worden bij wijze van spreken ziek van alles wat langskomt, terwijl de meeste ­virussen en bacteriën op volwassenen al geen grip meer hebben. De kans dat je ziek wordt van een ziek kind, is dus kleiner dan de kans dat je ziek wordt van een andere volwassene.

Isoleer je kruipruimte
Tal van systemen bestaan om uw kruipruimte te isoleren. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van schelpen, of geëxpandeerde kleikorrels. Heeft u echter weleens gedacht een de toepassing van schuimbeton als kruipruimte isolatie? Schuimbeton heeft naast haar vochtwerende en isolerende werking een groot aantal voordelen ten opzichte van de andere systemen, te noemen: minder vocht en tocht, Arbo-vriendelijke toepassing, gesubsidieerd, etc.

Wel of niet aangestoken?
Ben je op bezoek geweest bij een grieperig persoon, dan weet je meestal binnen drie dagen of je bent 'aangestoken'. Dat is de incubatietijd voor griep en de meeste verkoudheden
Voor de meeste mensen is griep een vervelende ziekte die vanzelf overgaat. Probeer besmetting te voorkomen.
o Raak zo min mogelijk uw neus en mond aan.
o Gebruik papieren zakdoekjes.
o Was regelmatig uw handen met water en zeep.
Sommige mensen kunnen de gratis griepprik halen. Bijvoorbeeld mensen met een longziekte of hartziekte. U krijgt dan een uitnodiging van uw huisarts. De beste tijd om de griepprik te halen is tussen half oktober en eind november
.

Schuimbeton gebruiken
Vocht en schimmel komen veel voor in huizen met een kruipruimte. Door het teveel aan vocht kan ook houtrot ontstaan. Door de oude, houten vloer te vervangen door een duurzame fundatievloer van schuimbeton heeft u nooit meer last van dit soort problemen. Vocht en tocht krijgt simpelweg geen kans meer door gebruik van schuimbeton.

welke vloer moet op schuimbeton


Wanneer wij bij u uw cementdekvloer komen maken hebben wij enkel water nodig op de bouwplaats. De rest nemen we zelf mee. Met een laser stellen we de hoogte van de cementdekvloer nauwkeurig vast. Als we beginnen met de aanleg van de vloer wordt de specie van de vrachtwagen via een slang naar binnen gebracht. We verspreiden dan de specie. Eerst worden de zijkanten op de juiste hoogte gemaakt en afgewerkt met spaan en schuurbord. Er wordt extra aandacht besteed aan bijvoorbeeld kozijnen of radiatoraansluitingen. Daarna wordt de rest van de vloer gemaakt. Als laatste wordt met de vlindermachine de vloer afgewerkt. Daardoor wordt de vloer slijtvaster en ziet er perfect uit.

Uiteraard laten we alles keurig achter. Voor een beschrijving, zie onze bedrijfsfilm.
4) Hoe dik moet de cementdekvloer minimaal zijn?
De minimale dikte van een cementdekvloer is afhankelijk van meerdere factoren. De minimale dikte kan 25mm bedragen, maar minimaal 5 wordt aanbevolen.
Als een vloer wordt aangebracht op isolatiemateriaal spreken we van een ‘zwevende cementdekvloer’. In dat geval is de minimale dikte van de vloer 6 cm, tenzij er wapening wordt aangebracht, dan is iets dunner nog wel mogelijk.
In het geval van vloerverwarming adviseren wij om bovenop de slangen een minimale dikte van 25mm aan te houden.