NEDERLAND - De laatste dagen van januari en de start van februari zijn vrij zacht voor de tijd van het jaar, waarbij de bewolking de overhand heeft. Op enkele kleine buitjes na lijkt het met de neerslag heel erg mee te vallen.


Na een koude nacht krijgen we op zondag de zon te zien en zijn er wat velden met hoge bewolking. Op plekken waar de bewolking wat dikker is kan de zon even verdwijnen. Het wordt 7 of 8 graden op de Wadden en 9 of 10 graden in het grootste deel van het land. In Brabant en Limburg kan het plaatselijk mogelijk 12 graden worden. Daarmee is het veel zachter dan de normale gemiddelden. rond deze tijd van het jaar. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en is matig van kracht.

In de nacht naar maandag is het iets minder koud dan de voorgaande dagen en blijft vorst uit. De minima komen uit tussen 3 en 6 graden. Na het weekend gaat de temperatuur vooral in het noorden nog iets omhoog en wordt het 10 tot 13 graden met de nodige bewolking.

Vooral dinsdag kan het wel eens een geheel grijze dag worden, maar het blijft waarschijnlijk wel droog. Als er wat valt is dat hooguit een beetje regen later op de dag. Er staat een matige wind, eerst uit het zuiden en later uit het zuidwesten.

De nachten verlopen zacht met minima van 3 tot 7 graden en dat geldt ook voor de de laatste dag van januari, woensdag, waar er af en toe een beetje regen vallen. Er zijn ook lange droge perioden, maar over het algemeen blijft het bewolkt. Het is met 8 tot 10 graden iets minder zacht.

Op donderdag 1 februari en vrijdag stijgt de middagtemperatuur weer naar 10-12 graden. De wind neemt iets toe en is matig in het binnenland en vrij krachtig in de kustgebieden.

Bovengenoemde waarden gaan ook op voor het volgende weekend met een zee een mogelijk krachtige wind, maar in het binnenland zacht weer van rond de tien graden.