DE BILT - Net als voorgaande jaren lijkt een witte kerst wederom een utopie al wordt het de komende feestdagen wel een stuk koeler. De eerste dagen van de week zijn de temperaturen nog zacht, maar dit gaat wel gepaard met regelmatige buien.


De maandag begint al bewolkt en grijs. Alleen in het (noord)oosten van het land is de zon nog even te zien, maar vanuit het zuidwesten komt een regengebied die zich in de middag over het hele land uitstrekt. Deze regen gaat ook gestaag toenemen waardoor het op veel plaatsen zelfs kletsnat wordt. Aan de kust kan hierbij een zeer stevige zuidwestenwind ontstaan. De temperatuur zal rond de 10 graden uitkomen.

Dinsdag kan het in het zuiden van het land van het land zelfs 12, 13 graden worden waar de thermometer elders in het land rond de 10 graden uitkomt. Het wordt opnieuw een grijze en bewolkte dag waaruit regelmatig buien kunnen voorkomen.

Eigenlijk geeft de woensdag een zelfde beeld als dinsdag al neemt de wind iets af. Gedurende de dag maakt het hele land kans op regenbuien.

Donderdag is ook nog regenachtig en bewolkt, maar zorgt wel voor een omslag doordat de wind naar het westen tot noordwesten draait. De temperatuur zal daardoor 2,3 graden naar beneden duikelen en op maximaal 8 graden uitkomen.

Het koelere weer zet vervolgens in het kerstweekend door waarbij het tussen de 4 en 6 graden zal worden. Ook de nachten worden kouder en lokale nachtvorst wordt zeker niet uitgesloten. De noordwestenwind maakte het waterkoud en tussen droge perioden, met soms wat zon, kan ook neerslag vallen met zelfs natte sneeuw of hagel.