ARNHEM - Omroep Gelderland helpt je bij je keuze voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november. Men nodigt de hoogste Gelderse kandidaten van verschillende politieke partijen uit en duikt in onderwerpen die voor onze provincie belangrijk zijn.


Omroep Gelderland helpt de Gelderse kiezer, om zijn of haar keuze te bepalen. Blijf op de hoogte via gldstemt.nl.

GLD Stemt

In aanloop naar de verkiezingen besteden we met GLD Stemt op radio, TV en online volop aandacht aan de verkiezingen. Wie zijn de Gelderse gezichten op de kandidatenlijsten? In Het Stemlokaal leer je ze kennen. Iedere maandag, dinsdag, donderdag en in het weekend om 17.45 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Ook ontvangen we bezoek van de kandidaten op Radio Gelderland. Iedere ochtend tussen 8 en 9 uur in Goedemorgen Gelderland schuiven ze aan bij Frank van Dijk, die hen samen met zijn tijdelijke politieke sidekick Gerwin Peelen ontvangt. Ze vertellen over hún politieke visie en wat hen drijft.

Op gldstemt.nl vind je onder meer relevante artikelen, informatie over de Gelderse kandidaten, de uitzendingen van Het Stemlokaal en het Kieskompas. Via onze socials houden we je op de hoogte met video's en stellingen.

Stel jouw vraag

Heb jij zelf een brandende politieke vraag? Stuur ons dan een bericht op 06 - 220 543 52 of mail naar omroep@gld.nl. Onze redactie maakt een selectie van alle vragen en stelt deze tijdens de interviews met de politici in Goedemorgen Gelderland.

Kieskompas

Via het online Kieskompas kom je erachter welke politieke partij het beste bij jou past. Op onze website vind je het Gelderse Kieskompas, het Kieskompas met een regionaal tintje.

3 november: Kieskompas op gldstemt.nl

Vanaf 6 november: Het Stemlokaal op TV Gelderland

Vanaf 6 november: GLD Stemt op Radio Gelderland

Volg alles rondom de Tweede Kamerverkiezing en wat dit voor jou als Gelderlander betekent op gldstemt.nl.