ARNHEM – Heel Gelderland komt deze maand in actie voor Stichting Opkikker. Er worden zoveel mogelijk statiegeldblikjes- en flesjes ingezameld voor dit goede doel, om gezinnen weer te laten stralen. Spaar ook mee en doneer je statiegeld deze maand aan Stichting Opkikker.


Verspreid door Gelderland zijn er verschillende inzamelpunten te vinden. Van dorpshuizen tot supermarkten, op meerdere plekken kunnen flessen en blikjes ingeleverd worden. Het complete overzicht is terug te vinden op gld.nl/actie.

Start een inzamelactie

Naast het doneren van statiegeld is het ook mogelijk om een eigen inzamelactie te starten. Kom samen met je school, de sportvereniging, de buurt of een ander initiatief in actie en zamel zoveel mogelijk flesjes en blikjes in. Uiteraard mag je ook alleen een actie starten. Wil je meedoen? Meld je inzamelactie aan en ontvang een promotiepakket om je actie in de spotlights te zetten. De actie die de meeste flessen en blikjes inzamelt maakt kans op een fantastische prijs!

Kerst vier je samen

De statiegeldactie voor Stichting Opkikker is onderdeel van het tv-programma Kerst vier je samen. In dit programma brengt Angelique Krüger een bezoek aan de ambassadeurs van Stichting Opkikker en geeft Jochem van Gelder samen met de ambassadeurs kerstbomen weg. Ook trekken presentatoren Frank Oosterwegel en Esther Stegeman de provincie in, om zoveel mogelijk flesjes en blikjes in te zamelen. Benieuwd hoeveel geld er uiteindelijk wordt opgehaald voor Stichting Opkikker? Kijk dan vanaf 18 december iedere dag om 17.15 uur naar Kerst vier je samen op TV Gelderland.

Stichting Opkikker


Stichting Opkikker geeft lichtpuntjes aan een gezin waarvan één of meerdere kinderen ziek zijn. Met speciale Opkikkerdagen wordt een gezin een hele dag in de watten gelegd. De stichting ontzorgt hen met een activiteitenprogramma dat helemaal is gebaseerd op de wensen en interesses van alle gezinsleden.

Alle informatie over de actie is terug te vinden op gld.nl/actie. Heb je statiegeldflessen en -blikjes verzameld die wilt doneren aan Stichting Opkikker? Check dan alle inleverpunten in Gelderland of breng een bezoek aan Omroep Gelderland, aan de Rosendaalseweg 704 in Arnhem.