DE BILT - Het belooft een warme zomerweek te worden. Waar het maandag en dinsdag nog goed vertoeven is in de zon, daar wordt het de dagen erna zelfs tropisch. Overigens van korte duur want op vrijdagavond neemt de buienkans al toe en het volgende weekend is er alweer een omslag.


Maandag is een prima zomerdag met volop zon. Met een zwakke westenwind en temperaturen van pakweg 21 graden aan de westkust tot 24 graden verder landinwaarts is het heel goed te doen.

Dinsdag gaat de temperatuur al een paar graden omhoog en stijgt ook de UV-index naar 8 waardoor de kans op verbranding groot is. Goed insmeren is dus een pré als men besluit te zonnen. Het kan in de kustgebieden al 24, 25 graden worden terwijl het elders in het land richting de 28 graden gaat.

Woensdag kan het met name landinwaarts tropisch worden met temperaturen rond de 30 graden. Langs de kust zorgt een zeewind voor wat verkoeling.

Ook donderdag wordt het heet en kan het in het zuiden van het land zelfs 32 graden worden. Ook nu staat er langs de kust een bries, maar is het met 26, 27 graden nog altijd warm.

Vrijdag wordt het eveneens tropisch en met weinig wind voelt het zeer warm aan. Aan het eind van de middag en in de avond kan er lokaal bewolking ontstaan met daaruit een regen of onweersbui.

De vrijdag blijkt een opmaat voor het weekend waarin het geleidelijk minder heet wordt en de kans op regen en onweersbuien stijgt.