NEDERLAND - Na een nat weekend blijven ook de laatste dagen van mei een wisselvallig karakter behouden, met eerst wat drogere perioden, maar later in de week ook weer kans op regen. Pas bij de start van juni mogen we voorzichtig weer hopen op wat zonniger lenteweer.


Zondag
in de ochtend is het nog droog met zon en sluierbewolking en in het noordoosten kan het de eerste uren mistig zijn. De temperatuur loopt al snel op richting de 20 graden. Houd er wel rekening mee dat het weer in d emiddag snel kan omslaan. Vanuit het zuidwesten trekken in de loop van de middag meerdere regen- en onweersbuien over het land, maar ook kunnen er in het binnenland een paar losse stevige buien ontstaan. Bij de buien is er kans op veel water, hagel en zware windstoten. De wind is meest matig uit het zuiden tot zuidoosten.

Op maandag verloopt het grootste deel van de dag droog met een mix van wolken en zon. In de middag krijgt bewolking de overhand en kunnen vooral in het zuiden en oosten een paar lokale regenbuien ontstaan. Er staat een matige zuidwestelijke wind en het wordt 17 graden aan zee tot lokaal 20 langs de Duitse grens. Dat zijn hele normale temperaturen voor eind mei.

Het weer op dinsdag komt sterk overeen met een dag eerder. Er is opnieuw een mix van wolken en zon, waarbij in de loop van de dag weer een paar regenbuien ontstaan. Het wordt daarbij 17 graden in het westen tot 19 in het oosten.

Ook daarna verandert er weinig. Het blijft wisselvallig lenteweer met dagelijks kans op regen. Woensdag trekt waarschijnlijk een regenzone over ons land en op donderdag en vrijdag moeten we weer rekening houden met losse buien. De temperatuur blijft uitkomen rond 18 graden.

Mogelijk dat bij de start van juni, in het volgende weekend, de verwachtingen iets hoopvoller te zijn. De buienkans lijkt dan te verminderen en ook de zon laat zich waarschijnlijk wat vaker zien en mogelijk kunnen we dan weer denken aan temperaturen van 20 graden of meer.