Om je bedrijf te promoten kun je natuurlijk een sleepvliegtuig boven de regio laten rondvliegen of een radiospot op een populaire radiozender laten uitzenden. Maar dat zijn allebei zeer prijzige manieren om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Dat vliegtuig is bovendien ook nog eens milieu onvriendelijk. Het kan best een stuk goedkoper en net zo effectief. Dat doe je met giveaways die je laat bedrukken met je bedrijfsnaam of -logo. Dit soort artikelen koop je soms al voor minder dan een euro per stuk. Het hangt er dan wel van af hoeveel exemplaren je tegelijk bestelt. Grotere orders zijn uiteraard goedkoper per stuk dan een kleinere hoeveelheid.

De aansteker als promotie voor je bedrijf

Naast de balpen is de aansteker nog altijd mateloos populair als promotiemateriaal. Dat is niet zo gek. Aanstekers zijn relatief goedkoop per stuk en iedereen kan ze gebruiken. Laat je een Clipper aansteker bedrukken met je logo dan betaal je in veel gevallen minder dan een euro per stuk. Ze zijn te bestellen in verschillende kleuren, zodat jouw bedrijfslogo er altijd goed op uitkomt. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook je website adres op de aansteker laten zetten zodat mensen altijd direct meer informatie kunnen opzoeken. Zelfs een QR code kan op een aansteker worden gedrukt.

Aanstekers met afbeelding voor verkoop

Je kunt ook een BIC aansteker met foto laten bedrukken. Deze worden vaak gebruikt in souvenir winkels. Afbeeldingen van toeristische trekpleisters van een stad of regio worden er dan op afgedrukt. Misschien heb je zelf wel eens een aansteker of sleutelhanger gekocht met de Eiffeltoren toen je in Parijs was, of de Big Ben bij een bezoek aan Londen. Maar je kunt voor je bedrijf natuurlijk ook een aansteker laten bedrukken om de opening te vieren of een jubileum. Dat wordt dan een echt collectors item.

Hoe bestel je bedrukte aanstekers?

Als je bedrukte aanstekers wilt bestellen dan kun je dat direct via de website van een leverancier regelen. Kies de aansteker die je wilt en kies de kleur. Geef aan hoeveel stuks je wilt bestellen en upload het logo of de foto. Zorg ervoor dat het logo in hoge kwaliteit is. Dan weet je zeker dat de afbeelding scherp op de aansteker kan worden gedrukt. Vaak kun je een professioneel logo opvragen bij de ontwerper omdat je de rechten ervan ook hebt betaald. Zij kunnen een bestand in professionele kwaliteit aanleveren.

Hoeveel stuks bedrukte aanstekers bestel je?

Wanneer je aanstekers, pennen of iets anders laat bedrukken dan geldt een lagere stuksprijs naarmate je meer bestelt. Maar bedenk daarbij wel dat een heel grote voorraad ook opgebruikt moet worden. Tienduizend aanstekers met logo bestellen terwijl je er per jaar maar een paar honderd weggeeft is natuurlijk niet zo slim. Vaak kun je een eerder gedane order herhalen tegen gereduceerd tarief. Zo kun je nieuwe voorraad voordelig inkopen als dat nodigt is.