ALKMAAR - Alles over whisky te weten komen, proeven, ruiken en dat in een historische ambiance van een 500 jaar oude kerk. Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. U krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.


Vanaf 2011 heeft Noord-Holland haar eigen Whisky Festival in de Grote Kerk van Alkmaar. Op zo’n 3.000 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse en Ierse lekkernijen te krijgen, is er kleding, reisinformatie, snuisterijen en veel, heel veel whisky...

Kaartjes worden per sessie verkocht (zie verder onder 'reserveren') en per sessie kunnen er een maximum aantal bezoekers binnen. Per sessie zullen ook een aantal master classes gehouden worden met uiteenlopende onderwerpen.

De entreeprijs bedraagt 35 euro per persoon (vanaf 18 jaar). Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een origineel proefglas met opdruk en een festivalboekje. De meeste whisky is voor de bezoeker vrij te proeven. Voor speciale bottelingen zal bij de stand bijbetaald moeten worden.

De website zal steeds worden bijgewerkt, dus regelmatig een kijkje nemen loont de moeite. U vindt dan alle informatie over kaartverkoop, de masterclasses, de specials en de randprogrammering, de standhouders en andere festival bijzonderheden.

Hielander Whisky Festival - 10 & 11 februari 2023
Grote Kerk Alkmaar

Kijk hier voor meer info