TIEL - Maandagavond heeft het kabinet nieuwe aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Deze aanpak is erop gericht om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn.


In lijn met de landelijke maatregelen heeft burgemeester Beenakker besloten het Cruijffcourt in Tiel West en het skatepark bij sporthal Westroijen te sluiten. Daarnaast wordt, zodra de noodverordening van kracht is, stevig ingezet op handhaving van alle maatregelen.

Landelijke maatregelen

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Een 'frisse neus halen' mag, maar doe dit alleen.
  • Bij koorts moet het volledige huishouden thuisblijven.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Als drie of meer personen minder dan 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren én geen gezin vormen, kan dat leiden tot een boete die kan oplopen tot 400 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen wel met elkaar buiten spelen.
  • Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden, ook als het gaat om bijeenkomsten met minder dan honderd personen.
  • Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering.
  • Winkels (en het openbaar vervoer) moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld middels een deurbeleid.
  • Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstudio’s, etc. mogen tot en met 6 april hun vak niet uitoefenen. Voor fysiotherapeuten geldt dat zij zoveel mogelijk moeten werken middels beeldbellen.

Tielse maatregelen

In lijn met de landelijke maatregelen heeft burgemeester Beenakker besloten het Cruijffcourt in Tiel West en het skatepark bij sporthal Westroijen te sluiten. Hier komen hekken. Dit om te voorkomen dat mensen op deze plekken in grotere groepen samenkomen en niet voldoende afstand houden.

Burgemeester Beenakker: “Als burgemeester vind ik het jammer dat deze aanvullende maatregelen nodig zijn. Het geeft mij wel de mogelijkheid om in te grijpen op plekken waar dat hard nodig is. Want het blijkt dat nog niet iedereen beseft dat zoveel mogelijk binnen blijven helpt om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De boetes zijn hoog. Maar het liefst zou ik zien dat niemand in Tiel een boete krijgt. En daarmee bedoel ik dat iedere inwoner zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en doet hij/zij moet doen: Blijf zoveel mogelijk thuis!”