TIEL - Bewoners van de Notarisappel en Jonathan in Passewaaij hebben een speeltuinwerkgroep opgericht. Begin van deze maand hebben zij het beheer en onderhoud van de speelplekken overgenomen. Zo houdt de buurt een mooie speelplek. Bij de overdracht ontvingen zij een waardecheque van € 500,-. Dit bedrag is voor de speelplek.


Tegelijk zetten zij hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Tiel Speelt. De stichting helpt buurtbewoners die een speeltuinwerkgroep vormen. Met adviezen, goede voorbeelden en budget. En Tiel Speelt brengt speeltuinwerkgroepen met elkaar in contact.

Behoud de speelplek in uw buurt door de speelplek over te nemen
De leukste plek voor kinderen om te spelen is buiten. Of dat in elke buurt van Tiel ook na 2022 kan op een speelplek, dat bepalen bewoners zelf. U dus! Als bewoners een speelplek overnemen, wordt de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt nog groter. Met elkaar maken zij een speelplek die past bij de buurt. Een plek waar kinderen en volwassenen graag komen.

Wilt u meer weten over het overnemen van het beheer en onderhoud van een speelplek in uw buurt? Neem eens een kijkje op www.tielspeelt.nl. Of neem contact op met mevrouw Annika Maan. Haar telefoonnummer is 0344 - 637 313, haar mailadres is amaan@tiel.nl.