TIEL - In de nieuwjaarsnacht waren er enkele grote incidenten in Tiel-West en de omgeving van het waterplein in Tiel-Oost. Die onrust veroorzaakte veel schade aan spullen van de gemeente en van inwoners/instellingen/bedrijven. In de overige delen van de stad was het in vergelijking met vorige jaren rustiger. De gemeentelijke vuurwerkschade is nog ruim € 36.000,-.


Er zijn dit jaar twee keer zoveel prullenbakken en hondenpoepdispensers opgeblazen dan vorig jaar. Ook is er forse schade aan speeltoestellen en het wachthuisje bij het voetveer. De Avri meldde schade aan de ondergrondse containers van €12.500,-. Door brand in een lokaal in basisschool de Achtbaan gaat het schadebedrag nog oplopen. De glasschade aan particuliere eigendommen, waaronder winkelcentrum Westlede, de vernielde bushokjes en de schade van de ondergrondse containers zijn niet meegenomen in het bedrag van € 36.000,-

Aangifte gedaan
Brandweer-en politiemensen hebben aangifte gedaan van de agressie die tegen hen gebruikt is in de nieuwjaarsnacht. Het is een wonder dat hierbij geen gewonden zijn gevallen.

Burgemeester Hans Beenakker: “Het werk van politie en brandweer is ernstig gefrustreerd doordat ze belaagd zijn met zwaar vuurwerk en stenen. De ME moest in actie komen om dit te beëindigen. Was dit asociale gedrag dé manier om alle hardwerkende mensen in de zorg en bij de politie en brandweer te bedanken? Onze stad heeft zich door een klein groepje onruststokers van een hele nare kant laten zien. Hopelijk zijn de daders snel te achterhalen. Heeft u gezien wie dit op zijn geweten heeft? Of heeft u informatie over de vernielingen rond en tijdens de jaarwisseling? Neem dan contact op met de politie.”

Vervolg
Dit gedrag is ontoelaatbaar en moeten we in de toekomst voorkomen. Daarom gaan we onderzoeken of er achterliggende oorzaken zijn waardoor de ongeregeldheden zijn ontstaan. Ook doet justitie strafrechtelijk onderzoek om de daders van de brand in De Achtbaan en de plegers van de vernielingen/brandstichting in het oude en nieuwe winkelcentrum in Tiel-West te achterhalen.