WADENOIJEN -In opdracht van de gemeente Tiel werkt aannemer Mouwrik Waardenburg aan de weg op de Bommelweg in Wadenoijen tussen de Zeekade en de Bredestraat. De weg is tot begin juni 2022 afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit is langer dan gepland omdat de asfaltdeklaag nog niet aangebracht kon worden.


Net op het moment dat de speciale asfalteermachine beschikbaar was, waren de weersomstandigheden niet goed: te koud, te nat en te veel wind. De aannemer heeft de planning aangepast. De aanleg van de asfaltdeklaag staat nu gepland in de week van 9 tot 13 mei. In de drie weken daarna legt de aannemer de bermverharding.

Totdat de werkzaamheden klaar zijn is de Bommelweg bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Omdat de bermverharding nog ontbreekt, blijft de weg voor de veiligheid van de verkeersdeelnemers afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor het doorgaande verkeer blijven de omleidingen gelden. De aannemer heeft de bewoners en de bedrijven aan de Bommelweg geïnformeerd en maakt op verzoek detailafspraken over de bereikbaarheid als dat nodig is.

Duurzaam veilig

De weg krijgt een nieuwe inrichting volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig voor 60km wegen. Er komt nieuw asfalt met rode fietsstroken, de bermen krijgen een verharding met betonelementen en er komen snelheidsremmers.

Nieuweweg ook aangepakt

Ook de Nieuweweg krijgt nieuwe asfaltlagen en bermverharding. Deze werkzaamheden zijn minder temperatuurgevoelig. Het werk aan de Nieuweweg is naar verwachting eind deze week klaar.

Meer informatie?

Meer informatie over het werk en de planning leest u op www.tiel.nl/bommelweg.