TIEL - Burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Tiel heeft op Nieuwjaarsdag gereageerd op de gebeurtenissen rond oud en nieuw.

Burgemeester Hans Beenakker: “In de nieuwjaarsnacht was het helaas op een aantal plekken erg onrustig in onze stad. Heftige ongeregeldheden waarbij vandalen een lokaal van basisschool de Achtbaan in brand staken, zwaar vuurwerk afstaken ondanks het vuurwerkverbod, een brandbom gooiden in een leegstaand winkelcentrum, vele bushokjes en ruiten vernielden en een metershoog vreugdevuur maakten. Het werk van politie en brandweer is ernstig gefrustreerd doordat ze belaagd zijn met zwaar vuurwerk en stenen. De ME moest in actie komen om dit te beëindigen. Was dit asociale gedrag dé manier om alle hardwerkende mensen in de zorg en bij de politie en brandweer te bedanken?"

Boos en teleurgesteld
"Ik ben hier zeer boos en teleurgesteld over en ik weet zeker dat de meeste Tielenaren datzelfde denken en voelen. Dit is echt ontoelaatbaar. Onze stad heeft zich door een klein groepje onruststokers van een hele nare kant laten zien. Hopelijk zijn de daders snel te achterhalen. Heeft u gezien wie dit op zijn geweten heeft? Of heeft u informatie over de vernielingen rond en tijdens de jaarwisseling? Neem dan contact op met de politie".

Ook complimenten
"Natuurlijk weet ik dat onze stad ook een heel andere kant heeft. Gelukkig vierden de meeste Tielenaren het begin van 2021 in huiselijke kring en hielden zich aan de maatregelen om de zorg te ontlasten. Dit is niet altijd makkelijk, maar u doet het wel. Hou vol! Ik wens u een hoopvol 2021, het jaar dat ons letterlijk weer dichterbij elkaar gaat brengen. Ook groot respect en complimenten voor onze hulpdiensten, zij staan dag en nacht voor ons klaar als het écht nodig is.”