TIEL - Om middernacht 1 januari 2021 luiden de klokken van alle kerken in de gemeente Tiel van 00.00 tot 00.15 uur het nieuwe jaar in. Door de coronamaatregelen, waaronder het vuurwerkverbod, zal het een stuk stiller zal zijn rond de jaarwisseling. Stilte die de klokken kortstondig zullen verbreken.


Burgemeester Hans Beenakker: “Het luiden van de klokken is een teken van verbondenheid nu we niet met veel vrienden en familie bij elkaar kunnen komen. Al zijn we niet samen, we kunnen wél samen de klokken horen als we onze deuren en ramen openzetten.”

Klasse
De oproep om veilig nieuwjaar te vieren heeft dit jaar een extra betekenis. Met een rondwarend coronavirus vormt de gebruikelijke gezelligheid een gezondheidsrisico. Burgemeester Beenakker: “Dit is extra moeilijk in de feestmaand december, dat juist in het teken staat van samenzijn. Ondanks die moeilijkheid volgen de meeste inwoners de maatregelen goed op. Een groot compliment voor u! Ik wil ook even stilstaan bij de mensen in de zorg en bij de hulpdiensten, die na al die maanden er nog altijd de schouders onderzetten voor onze gezondheid en veiligheid. Dat is grote klasse en verdient alle respect.”

Weer dichtbij
Gemeente Tiel is erg blij met de enthousiaste reacties van de beheerders van alle klokken. Ze gaven allen gehoor aan de oproep. Dankzij hen wordt 2021 hoorbaar ingeluid en kunnen we uitzien naar het jaar dat ons letterlijk weer dichterbij elkaar gaat brengen.