TIEL - Het ontwerp bestemmingsplan voor Streeckerij De Betuwe is klaar en ligt ter inzage van 25 juni tot en met 5 augustus. Op dinsdagavond 7 juli organiseren we een informatiebijeenkomst over dit ontwerp bestemmingsplan. Vanwege het coronavirus is aanmelden verplicht.


De Regio Rivierenland en de gemeente Tiel willen recreatie en toerisme in het gebied versterken. Aart Blom van Betuwe Kers BV is hierop ingesprongen met een plan. Streeckerij De Betuwe is een plek waar je in de toekomst de streekproducten van de regio kunt proeven en beleven. Blom wil dit realiseren op zijn perceel vlakbij de afrit Wadenoijen van de A15.

Bestemmingsplan
Om dit mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan nodig.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het bestemmingsplan. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan zoals verkeer, geluid en veiligheid. In het proces om te komen tot het ontwerp bestemmingsplan is regelmatig overleg geweest met een begeleidingsgroep van omwonenden.

Informatiebijeenkomst
Op de informatiebijeenkomst kunt u zich laten informeren over Streeckerij De Betuwe, de onderzoeken die zijn gedaan en het bestemmingsplan.

Om ervoor te zorgen dat we 1,5 meter afstand kunnen houden tijdens de bijeenkomst, willen we graag van te voren weten hoeveel mensen komen. Wilt u aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar erispens@tiel.nl. Zet in uw mail uw naam/namen en telefoonnummer(s).

Vlak voor 7 juli ontvangt u een mail met meer informatie over de bijeenkomst.

Meer informatie