TIEL - Van 11 t/m 17 oktober kan iedereen anoniem en straffeloos zijn mes inleveren bij de politie. Daarmee dragen we met z’n allen bij aan het veiliger maken van de samenleving. Wapens horen daar niet in thuis. Deze actie is landelijk en gebeurt in ‘De Week van de Veiligheid’. Inleveren kan onder andere in Tiel bij het politiebureau, Beatrixlaan 23.


Om wapenbezit tegen te gaan is er de landelijke inleveractie. De zeven gemeenten in onze regio doen hieraan mee. Jongeren worden aangemoedigd hun mes in te leveren. Het inleveren gebeurt anoniem. Er is dus geen risico dat je bestraft wordt voor wapenbezit. Je kunt je mes ook inleveren bij het politiebureau in Culemborg en Zaltbommel. Bij de inleverton ligt een leuke gadget klaar.

Bewustwording risico’s wapenbezit

Vaak realiseren jongeren zich onvoldoende welke risico's zij voor zichzelf en voor hun omgeving opleveren door het dragen en gebruiken van een wapen. Het doel van deze actie is de bewustwording van de risico’s van wapenbezit. Burgemeester Beenakker: “Conflicten los je niet op met een mes. We moeten het niet normaal vinden dat jongeren met een mes rondlopen. Er gebeuren nog te veel incidenten met messen waar slachtoffers én daders steeds jonger worden. Ook in Tiel. Vermoed u dat uw kind met een mes loopt? Praat hierover. Maak hem/haar bewust over de risico’s van het dragen van een mes.”