TIEL - Vrijdag ontvingen maar liefst zestien Tielenaren een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Veertien van deze personen ontvangen deze onderscheiding voor hun verdiensten in de gemeente Tiel. Twee voor hun verdiensten in de gemeente Buren.


Burgemeester Beenakker: “In onze gemeente zijn veel inwoners actief als vrijwilliger. Fijn dat zoveel van hen zijn voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding en dat deze aanvragen zijn gehonoreerd”.

Lintjesregen in aangepaste vorm

In andere jaren reikt burgemeester Hans Beenakker de onderscheidingen tijdens de Lintjesregen vlak voor Koningsdag uit. Door het Coronavirus mogen er geen bijeenkomsten plaatsvinden. Daarom belde de burgemeester de gedecoreerden op vrijdag 24 april persoonlijk op. ’s Middags kregen de gedecoreerden een feestelijk boeket bloemen en een kopie van de Oorkonde thuisbezorgd.

De echte uitreiking gebeurt op een latere datum tijdens een feestelijke bijeenkomst. Deze datum – die bepaald wordt door de Kanselarij der Nederlandsen Orden – is op dit moment nog niet bekend.

Overzicht en informatie gedecoreerden Lintjesregen

In het overzicht gedecoreerden Lintjesregen 2020 kunt u lezen wie de personen zijn die op basis van hun verdiensten in Tiel deze Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. De berichtgeving over de personen die zich in de gemeente Buren verdienstelijk hebben gemaakt, zal via de gemeente Buren plaatsvinden.