TIEL - Ieder jaar ontvangen inwoners die zich op bijzondere wijze ingezet hebben voor de samenleving een Koninklijke Onderscheiding. In andere jaren reikt de burgemeester de onderscheidingen uit tijdens Lintjesregen vlak voor Koningsdag. Dit jaar gaat het anders. Burgemeester Hans Beenakker belt de gedecoreerden vrijdag 24 april persoonlijk op.


De burgemeester volgt hiermee de aangepaste regels van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Door het coronavirus mogen er geen bijeenkomsten plaatsvinden. Ook moeten we allemaal 1,5 meter afstand houden. De namen van de mensen die een onderscheiding ontvangen staan vrijdag 24 april vanaf 13.00 uur in een speciale editie van de Staatscourant.

‘Trots op vrijwilligers’
Burgemeester Beenakker: “Ik ben bijzonder trots op de vele vrijwilligers in onze gemeente. Zij zetten zich op verschillende manieren in. In het verenigingsleven, voor de buurt en nog veel meer. Vrijwilligers zijn een belangrijke schakel in onze samenleving. Vrijdag 24 april kan ik een aantal van hen laten weten dat zij een Koninklijke Onderscheiding krijgen voor hun inzet. Ik verheug me op deze telefoontjes. Later dit jaar komt er een feestelijke bijeenkomst waarop zij de onderscheiding en oorkonde ontvangen en we hen in het zonnetje zetten. Wanneer dat is, hangt onder af van hoe verder gaat met het coronavirus. Ik ben ervan overtuigd dat die bijeenkomst er hoe dan ook komt.”