TIEL - Drukte vermijden en 1.5 meter afstand houden blijkt bij het ’s avonds uitgaan niet overal even makkelijk te zijn. Op het Plein in Tiel hebben cafés te maken met grote drukte in de avonduren. Hierdoor wordt het lastiger om de coronaregels na te leven. Reden voor gemeente, politie en horecaondernemers om maatregelen te nemen.

In de avond is het druk op de terrassen en in de cafés, waarbij het uitgaanspubliek zich minder goed aan de coronamaatregelen houdt. Door een toenemende vraag, onder andere door jongeren die niet op vakantie gaan en festivals die niet doorgaan, en een beperkt aanbod aan cafés op het Plein is het drukker dan normaal. Er ontstaan dan ook wachtrijen, waarbij mensen toch te dicht op elkaar staan.

Genomen maatregelen

Om te zorgen voor een betere naleving zijn de volgende maatregelen genomen:

De komende weken wordt extra toezicht gehouden op het Plein, zowel op de naleving van de coronamaatregelen als hinderlijk gedrag van bezoekers.

Horecaondernemers zijn gewezen op hun verantwoordelijkheid, die voortkomt uit de nog altijd geldende noodverordening.

De gemeente plaatst plaskruizen op het Plein, zodat niet voor ieder toiletbezoek de terrasbezoeker naar binnen hoeft bij de horecagelegenheid.

Rond het grootste terras komt een afscheiding, zodat bezoekers via 1 ingang het terras en de horecagelegenheid kunnen betreden.

Coronamaatregelen

Bent u van plan om een bezoek te brengen aan de cafés op het Plein? Hou dan rekening met de coronamaatregelen die gelden:

Blijf thuis bij klachten

Vermijd drukte

Houd 1,5 meter afstand, jongeren tussen de 13 en 17 jaar houden 1,5 meter afstand tot volwassenen.

Gasten op het terras en in cafés blijven zitten.

Een aantal horecagelegenheden heeft een reserveringssysteem, kijk van tevoren of u een plek kunt reserveren om een wachtrij te voorkomen.


Ondanks de versoepelingen is het coronavirus nog steeds aanwezig. Loco-burgemeester Carla Kreuk: “We zijn nog niet van het virus verlost. We moeten het dan ook serieus blijven nemen. Blijf u aan de geldende afspraken houden om uzelf en anderen te beschermen. Hoe lastig het soms ook is. Alleen samen krijgen we corona onder controle en maken we er met elkaar een mooie zomer van!”