TIEL - De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers. Daarom kunnen inwoners van Tiel het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit jaar is dat een FlipPas met een tegoed van € 75,- . Ook vergoedt de gemeente de kosten van een parkeervergunning voor de mantelzorger.

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op 10 november zetten wij alle mantelzorgers in het zonnetje.

Wethouder Kreuk: “Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij bieden lange tijd ondersteuning aan een familielid, vriend of kennis die het hard nodig heeft. Wij waarderen en ondersteunen hun inzet enorm. Naast het mantelzorgcompliment is er de Dag van de Mantelzorg. Op 10 november zetten wij alle mantelzorgers uit de gemeente Tiel in het zonnetje. Zij kunnen zich laten verwennen bij Talenthouse Tiel. Van stoelyoga tot handmassage en het lakken van nagels. Ook is er een informatiemarkt die mantelzorgers verder helpt." Zorgcentrum de Betuwe, Zorgcentra Rivierenland en Mozaïek Welzijn organiseren deze dag.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor iemand die meer dan drie maanden zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. De mantelzorger verleent geen gebruikelijke of professionele zorg.

Mantelzorgcompliment aanvragen

Inwoners kunnen het mantelzorgcompliment aanvragen tot en met 31 december 2021. Dit kan digitaal via https://www.mozaiekwelzijn.nl/mantelzorgcompliment.

Inwoners die de aanvraag liever niet digitaal invullen kunnen een aanvraagformulier afhalen bij:

  • de Souvenirshop (Hoogeindsestraat 8, Tiel)
  • Wuite mode (Voorstad 7, Tiel)
  • het stadhuis (Achterweg 2, Tiel)
  • Mozaïek Welzijn (Hertog Karellaan 140, Tiel)

Heeft uw mantelzorger al een eigen FlipPas? Dan kan het tegoed van het Mantelzorgcompliment op de pas worden bijgeschreven.