TIEL - Het deel van de Waardenburglaan tussen de rotondes Nieuwe Tielseweg/Provinciale weg en Kwadrant/Wadenoijenlaan krijgt een nieuwe laag asfalt. Dat geldt ook voor de Jhr. R.A. Reuchlinlaan tussen de rotondes bij de Dr. J.M. den Uijllaan en Kwadrant/Wadenoijenlaan. Voor het werk is het nodig de weggedeelten af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer (auto, (bestel)bus, vrachtwagen, motor). Dat gebeurt van maandag 8 november tot en met vrijdag 19 november.

De werkzaamheden hebben op verschillende plekken gevolgen voor het verkeer.

  • Gemotoriseerd verkeer van en naar Passewaaij wordt via de Schaarsdijkweg geleid. Verkeersregelaars regelen de doorstroming van het verkeer bij de Berenkuil.
  • Er zijn omleidingsroutes voor (brom)fietsers tussen Tiel-West en Passewaaij.
  • Inwoners van Ridderweide rijden hun wijk in en uit via de Wadenoijenlaan en Teisterbantlaan.
  • Er geldt een parkeerverbod aan beide kanten van de Wadenoijenlaan, tussen rotonde Wadenoijenlaan/Kwadrant en Teisterbantlaan.
  • Het parkeerterrein bij de Batouweflat is toegankelijk over een tijdelijke inrit aan de achterkant.
  • De bus van Arriva rijdt tijdelijk over de route Teisterbantlaan en Wadenoijenlaan richting Ridderweide.

Buiten de spits

We beseffen dat de werkzaamheden overlast geven. Met name voor gemotoriseerd verkeer van en naar Passewaaij betekent het mogelijk een langere reistijd. We raden weggebruikers aan om, als dat mogelijk is, hun reisschema aan te passen en buiten de spits te rijden. De hulpdiensten (brandweer, politie en ambulance) zijn op de hoogte van het werk.

Overige werkzaamheden

Niet alleen de weg krijgt nieuw asfalt. Het fiets- en voetpad van de Reuchlinlaan ter hoogte van de Batouweflat wordt ook aangepakt. Ook werkt de aannemer aan een nieuwe aansluiting van de inrit van de Batouweflat op de Reuchlinlaan. En er worden nieuwe bushaltes aangelegd langs de Waardenburglaan. Dit gebeurt voor een deel al voor 8 november en gaat door na 19 november. Dan zijn beide weggedeelten open voor het verkeer.