TIEL - Oplettende inwoners hebben het misschien al gezien. Bij verschillende bezienswaardigheden in Tiel hangen sinds juli nieuwe ANWB informatieborden. Op verzoek van inwoners en de Oudheidkamer zijn er 7 nieuwe informatieborden extra bijgekomen.

Op zondag 13 september was het Open Monumentendag. Een mooi moment voor burgemeester Hans Beenakker om officieel de nieuwe ANWB informatieborden te onthullen. Dit deed hij samen met Martin van der Mark van de Oudheidkamer Tiel en Danielle Etienne van de ANWB bij het nieuwe ANWB-bord aan het Kalverbos. Bij de onthulling gaf tekstschrijver Emile Smit een toelichting.

Makkelijk te lezen
In het najaar van 2018 startte een project om alle ANWB informatieborden in Tiel te vervangen. De borden waren verkleurd en niet goed meer te lezen. Het project was een samenwerking tussen de Oudheidkamer Tiel, ANWB en gemeente Tiel.

Tijdens de zomervakantie zijn de nieuwe informatieborden opgehangen. In totaal hangen er nu 40 informatieborden in en rond de Tielse binnenstad. De borden kregen een nieuwe, makkelijke tekst. Zo kan iedereen de borden goed lezen.

Wandelroute
Naast de nieuwe borden is er een wandelroute gemaakt door de binnenstad. Deze wandelroute is gemaakt door de ANWB en de Oudheidkamer Tiel en online beschikbaar via de website van ANWB. Tijdens de Open Monumentendag was deze wandeling te volgen onder leiding van Emile Smit van de Oudheidkamer Tiel.