TIEL - Maandag 23 oktober nam locoburgemeester Frank Groen de eed of de gelofte af bij 19 kinderen uit de gemeente Tiel. Zij vormen voor het komend jaar de kinderraad.


In het bijzijn van ouders en verzorgen werden 19 leerlingen uit groep 7 en 8 geïnstalleerd als de kinderraad van de gemeente Tiel. De kinderraad is een initiatief van de gemeente Tiel om kinderen meer te betrekken bij de besluitvorming over zaken die hen aangaan.

De kinderraad in Tiel bestaat uit 19 leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Tiel. Zij zijn gekozen door klasgenoten en zullen een jaar lang de stem van de kinderen in Tiel vertegenwoordigen. Zij kunnen meedenken, meepraten en meedoen aan het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid in Tiel.

"Jongeren kijken en beleven onze stad anders. Daarom is jullie stem belangrijk en nemen we als gemeente jullie adviezen serieus", zei loco burgemeester Frank Groen tijdens deze officiële en feestelijke bijeenkomst. "Jullie hebben nu de kans om je mening te laten horen, jullie ideeën te delen en nieuwe dingen te leren. Het is ook een leerzame ervaring om meer te leren over democratie, burgerschap en samenwerking."

De kinderraad vergadert regelmatig met elkaar, met de burgemeester, wethouders, raadsleden en met andere organisaties. Zij geeft ook advies aan de gemeenteraad over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen, zoals sport, cultuur, openbare ruimte, gezondheid en milieu.

De allereerste kinderraad in Tiel is alweer van 2011 en is ontstaan op initiatief van scholen, leerlingen en Tielse raadsleden.