TIEL - Afgelopen week vonden in de Vrije Markt op het Veilingterrein zes bijeenkomsten plaats over de herontwikkelingen op het Veilingterrein. De gemeente heeft samen met de twee partners in dit project ambities en ideeën om van het Veilingterrein een bruisende plek te maken om te wonen, leren, werken en ontmoeten. De bijeenkomst was ook bedoeld om reacties en ideeën bij de omwonenden en Tielenaren op te halen.


De bijeenkomsten voor omwonenden van het terrein werden druk bezocht. Direct omwonenden hadden vooral vragen over hoe de nieuwe woningen aan de achterkant van hun woningen eruit komen te zien en hoe het terrein wordt ingericht. Op de bijeenkomsten voor andere belangstellenden waren wat minder bezoekers. De bezoekers daar waren vooral geïnteresseerd in de woningbouwplannen. Op het terrein komen 325-350 woningen waaronder 98 sociale huurwoningen.

Online een reactie geven

Bent u niet op de bijeenkomsten geweest, maar wilt u ons nog laten weten wat u van de plannen voor het Veilingterrein vindt? Dan kunt u tot en met 25 juni online een reactie geven. Ga naar www.tiel.nl/veilingterrein en kies voor Samenwerken en meedenken”. Daar vindt u een reactieformulier en de presentatie die op 15 en 17 juni tijdens de bijeenkomsten werd gegeven.