TIEL - Iedere zondagmiddag kunnen jongeren voetballen in sporthal De Betuwe in Tiel. Onder de naam Life Goals Youth werken gemeente en Stichting Life Goals samen om sociaal kwetsbare jongeren door middel van sport perspectief te geven. En hen weerbaar te maken tegen de uitdagingen in onze samenleving.


Life Goals Youth is onderdeel van het project Aanstormend Talent, waarmee de gemeente inzet op de weerbaarheid van jeugd tegen criminaliteit. Aan het project werkt ook het jongerenwerk van Mozaïek Welzijn mee. De sportactiviteiten worden begeleid door sportcoach Oubayd El Boukrioui van 'Oby helpt!’. Life Goals Youth duurt in eerste instantie tot en met de zomer van 2024. De samenwerkende organisaties hebben de intentie uitgesproken om het project ook na die tijd voort te zetten.

Lekker voetballen maar ook elkaar aanspreken op gedrag

Wethouder Carla Kreuk: “Ik hoop dat de jongeren plezier hebben van het sporten en dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen binnen dit project. Mogelijk is het ook een opstapje naar sporten in clubverband. En ik hoop dat jongeren ook leren elkaar aan te spreken op hun gedrag en dat zij elkaar stimuleren om mee te doen. Met dit project brengen we jongeren in beweging: niet alleen fysiek, maar ook mentaal!”

Ook meedoen?

Life Goals Youth is iedere zondagmiddag in sporthal De Betuwe, Wadenoijenlaan 399. Van 15.00 uur tot 16.30 uur sporten de 12-15 jarigen, van 16.30 tot 18.00 uur de jongeren tussen 16 en 23 jaar. Nu is het voetbal, maar daar kunnen in de loop van de tijd andere sporten bijkomen. Dat is afhankelijk van de behoefte van de jongeren. Daarbij wordt dan ook de samenwerking gezocht met lokale sportclubs en -aanbieders.