TIEL - Maandag 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen en naschokken. Hierbij zijn vele duizenden doden en slachtoffers gevallen. Het college en de gemeenteraad leven mee met de slachtoffers in Turkije en Syrië.


De gedachten gaan ook uit naar de Tielse inwoners van Turkse en Syrische afkomst. Daarom heeft de gemeente besloten om 1 euro per inwoner, € 42.612,- te doneren aan Giro555.

Met de geldelijke giften kunnen de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 de slachtoffers in Turkije en Syrië helpen met water, voedsel, onderdak en andere (medische) noodhulp.

Hartverwarmende reacties

Burgemeester Beenakker: “De ramp maakt veel slachtoffers. De gevolgen zijn groot, ook in Nederland en bij de Tielse inwoners van Turkse en Syrische afkomst. Veel van hun families wonen in de getroffen gebieden. Tiel kent een grote Turkse gemeenschap en daarom heeft dit veel impact. Het is dan ook fijn om te zien dat de gemeenteraad financiële steun wil geven. Hartverwarmend ook om te zien dat mensen zelf in actie komen. Spullen worden ingezameld of mensen organiseren een actie om geld in te zamelen. Onze gedachten gaan uit naar de mensen die familie, vrienden en kennissen hebben in de rampgebieden. We wensen hun heel veel sterkte toe.”