TIEL - Veel mensen en organisaties zijn actief om van Tiel een sociale stad te maken waar inwoners zoveel mogelijk gezond, veilig en fijn met elkaar kunnen samenleven. Om de onderlinge banden aan te halen en kennis over het sociale domein te delen is er dit najaar een netwerkmarkt Sociale Basis.


De netwerkmarkt is een initiatief van Mozaïek Welzijn, Santé Partners, Buurtzorg Jong, MEE Gelderse Poort en de gemeente Tiel. Alle organisaties, professionals en vrijwilligers die actief zijn in het sociale domein in Tiel worden uitgenodigd om deel te nemen. Organisaties kunnen ook een tafel op de markt reserveren. Momenteel zijn er ruim negentig aanmeldingen.

Wat is sociale basis?
De sociale basis is het geheel aan organisaties, diensten en relaties dat ervoor zorgt dat mensen tot hun recht komen, kunnen meedoen en floreren in de samenleving.

“In Tiel zijn er ontzettend veel mooie initiatieven die dit mogelijk maken”, zegt wethouder Carla Kreuk. “Ik heb er al met veel kennis gemaakt, maar ontdek altijd weer meer. Het is goed om bij elkaar te komen en kennis te maken met elkaars aanbod en werkwijze. Ik hoop dat we elkaar daardoor straks nog beter weten te vinden in Tiel en de inwoners zo nog beter kunnen helpen.”

Aanmelden en communicatie
De netwerkmarkt is op 5 oktober a.s. vanaf 15.30 tot 17.30 uur in de Stadsfoyer van de Agnietenhof. Deelname is gratis. Een tafel op de markt reserveren kan tot 15 september via netwerkmarkt@tiel.nl. Losse aanmeldingen en verdere communicatie verlopen tot 5 oktober ook via dit mailadres.