WADENOIJEN - Vanaf 7 februari tot eind maart/begin april werkt aannemer Mouwrik Waardenburg aan de weg in de Bommelweg tussen Zeekade en Bredestraat. De weg krijgt een nieuwe inrichting volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig voor 60 km wegen.


Tijdens het werk zijn de woningen en bedrijven bereikbaar. De weg is wel afgesloten voor doorgaand verkeer. Er zijn omleidingsroutes voor fietsers en auto’s.

Wat gaat we doen?

De weg krijgt rode fietsstroken en we leggen plateaus en wegversmallingen (‘slingers’) aan om de snelheid te remmen. Ook krijgt de weg nieuwe asfaltlagen en we verharden de bermen met betonelementen.

Bommelweg tussen Zeekade en Bredestraat afgesloten voor doorgaand verkeer

Om veilig en snel te kunnen werken is de weg in deze periode afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Voor fietsers is er een omleiding over de Ophemertsestraat en Karnheuvelsestraat. Voor gemotoriseerd verkeer gaat de omleiding over de Zijvelingsestraat, Pippertsestraat, Bommelsestraat en Esterweg.

Woningen en bedrijven bereikbaar

De woningen en bedrijven aan dit deel van de Bommelweg zijn bereikbaar, behalve op die momenten dat de aannemer nieuw asfalt aanbrengt. De aannemer heeft de bewoners en bedrijven geïnformeerd en houdt hen op de hoogte. De hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) kunnen bij een calamiteit altijd over de weg.

Weersomstandigheden van invloed op het werk

De planning van de aannemer is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Vorst, sneeuw en extreme regenbuien kunnen de planning vertragen.

Meer informatie?

Kijk op www.tiel.nl/bommelweg-wadenoijen voor meer informatie.