TIEL - Plannen voor het vervangen van een groot deel van de riolering in de binnenstad worden voorbereid en uitgewerkt. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding is het onderzoeken van de gas- en waterleidingen die er nu zijn. Dit doet men op meer dan 40 plaatsen in en rond de binnenstad.


Het onderzoeken van de huidige gas- en waterleidingen is nodig om te voorkomen dat gas- of waterleidingen elkaar op dezelfde hoogte tegekomen tijdens de aanleg van het nieuwe riool.

Proefsleuven
Aannemersbedrijf ACW uit tiel graaft "proefsleuven": smalle sleufjes in de weg tot de diepte waarop ze gas- en waterleidingen tegenkomen. Daarna worden deze leidingen digitaal ingemeten. Zo wordt duidelijk of het nieuwe riool op een goede manier kruist met de bestaande gas- en waterleidingen.

Wat merkt u hiervan?
Het is mogelijk dat u door de werkzaamheden hinder ervaart. Dit geldt vooral voor autoverkeer. Hier is helaas weinig aan te doen. De aannemer doet zijn best om geen onnodige overlast te veroorzaken.

Hoe lang duren de werkzaamheden?
De aannemer begon maandag 8 juni met de werkzaamheden. De eerste 3 of 4 weken worden er proefsleuven buiten het centrum gemaakt. Daarna maken we nog 3 of 4 weken proefsleuven binnen het centrum.

Contact opnemen
Voor vragen kunt u contact opnemen met de contactpersoon binnen de gemeente. Dit is de heer F. van Hesteren. U kunt contact met hem opnemen via e-mail: fvhesteren@tiel.nl.