TIEL - Afgelopen week was het eindelijk zover: de basisschoolleerlingen mochten weer naar school! Wethouder Marcel Melissen wilde graag weten hoe de leerlingen, de leraren en de schoolbesturen de eerste schooldagen na de sluiting in december hebben ervaren. Daarom pakte hij de telefoon.


Wethouder Melissen: “Het was goed om te horen dat de kinderen, leraren en ouders zo blij zijn. Al maken sommige docenten en ouders zich wel zorgen over het besmettingsgevaar. Ondanks dat, komen bijna alle kinderen naar school.” De wethouder is blij dat de scholen zich aan de regels houden. Zover die tenminste duidelijk zijn. Zo vinden sommige scholen het onduidelijk wanneer een klas in quarantaine moet. Sommigen vinden dat ook gewoon te ver gaan.

De winterweek met veel sneeuw was een extra bonus. Marcel Melissen: “Dat vond iedereen fantastisch. ‘Wat een heerlijke tijd voor de kinderen om samen op het schoolplein in de sneeuw te spelen. Dat is toch wel een cadeautje’, hoorde ik. En dat cadeautje is dik verdiend!”