TIEL - Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold is het boek van Israel van Dorsten, waarin hij beschrijft hoe hij zich definitief heeft losgemaakt uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. Op dinsdag 14 februari vertelt Israel over zijn boek tijdens de eerste BiebTalk van 2023.


"Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had
.

In dit boek beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding, God zat altijd in mijn hoofd.

Dan komen de eerste scheurtjes in mijn geloof, en dat worden er geleidelijk steeds meer. Het internet is de sleutel voor mijn ontwikkeling. Ik zoek een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid. Maar wanneer mijn gedachten eindelijk vrij zijn, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Ik wil weg uit de boerderij waar ik samen met mijn familie verborgen voor de buitenwereld leef. Maar wie gaat mij helpen?" – Israel van Dorsten in zijn boek.

Over de lezing

Deze lezing is in de Bibliotheek in Tiel bij te wonen en thuis via een livestream. De fysieke tickets zijn inmiddels uitverkocht! De livestream is nog wel te reserveren. De BiebTalk is op dinsdag 14 februari. Aanvang: 20:00 uur. Kosten livestream: €3,50 (gratis voor leden).