GELDERMALSEN - De verkiezingen staan voor de deur. Ben jij benieuwd naar de impact van technologie en Kunstmatige Intelligentie op onze democratie en samenleving? Wil jij inzicht krijgen in hoe de digitale revolutie onze politieke structuren beïnvloedt? Kom dan naar de inspirerende lezing door Kees Verhoeven, voormalig D66 kamerlid en gepassioneerd voorvechter van digitale vernieuwing. Donderdag 16 november in de Pluk in Geldermalsen. Georganiseerd door De Bibliotheek. Deelname is gratis (wel aanmelden).


Kees Verhoeven, oprichter van het gerenommeerde Bureau voor Digitale Zaken en auteur van het bekroonde boek De democratie crasht: politieke onmacht in digitale tijden, neemt je mee op een boeiende reis door de wereld van AI en democratie. Hij werpt een kritische blik op de uitdagingen en kansen die de digitale revolutie met zich meebrengt en deelt zijn expertise en inzichten over hoe we deze kunnen omarmen voor een betere toekomst.

Wat kun je verwachten

Leer meer over de cruciale rol die technologie en AI spelen in onze samenleving en democratie. Samenbouwen aan een digitale toekomst die de waarden van de democratie hoog in het vaandel houdt! Kees Verhoeven staat klaar om je te inspireren en te informeren over een toekomst waarin technologie en democratie hand in hand gaan.

Deze BiebTalk is onderdeel van de AI-Parade. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op bibliotheekrivierenland.nl/ai-parade.

Over de AI Parade in November:

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 1 tot en met 30 november 2023 vindt de AI-Parade plaats in diverse bibliotheken van Rivierenland met een interessant programma voor jong en oud.

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI of kunstmatige intelligentie) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven.

In de periode tot en met 30 november zijn er verschillende activiteiten gepland tijdens de AI-Parade op de diverse locaties van Bibliotheek Rivierenland, zoals:

16 november BiebTalk, Democratie en AI, een debat
21 november AI Bullshit Bingo
21 november BiebTalk: Crash Course AI door Jim Stolze
23 november Slim, slimmer, slimst. Wat iedereen moet weten over AI
28 november Hoe slim is AI, lezing door professor Jan Broersen
24 en 29 nov Maakplaats Workshop | Gedichten Generator
27 en 29 nov Ontdek de Toekomst: Workshop "AI in het Dagelijks Leven"