TIEL - Hoe kunnen we Nederland (en Rivierenland) eerlijker maken? Zijn we wel echt zo'n welvarend land? Heeft iedereen wel dezelfde kansen? Sander Schimmelpenninck, Emine Uğur en wethouder Karima Bouchtaoui (gemeente Zaltbommel) verkennen hoe het nu eigenlijk zit in Nederland.


Zijn we wel echt zo'n welvarend land? Heeft iedereen wel dezelfde kansen in het leven? In deze BiebTalk gaan we het gesprek aan over welvaart, armoede en gelijkwaardigheid in onze samenleving, het gebrek daaraan en wat we daaraan kunnen doen.

Sander Schimmelpenninck onderzocht dit al eerder in zijn docureeks Sander en De kloof en heeft nu vijf concrete voorstellen gedaan in zijn boek Sander en De Brug. We kennen Sander ook van zijn columns in de Volkskrant en zijn podcasts.

Emine Uğur is geboren in Gaziantep, Turkije, in 1978. Ze studeerde Nederlands Recht in Leiden, werkt sinds 2006 als sociaal dienstverlener en maakt zich hard voor kwetsbare groepen in de samenleving. Ze is alleenstaande moeder en schrijft tweewekelijks een veel gelezen column in Trouw.

Karima Bouchtaoui is sociologe, wethouder en locoburgemeester in Gemeente Zaltbommel en ambassadeur van de Bibliotheek. Ze is als wethouder verantwoordelijk voor Zorg, Werk en Inkomen & Welzijn en Onderwijs.

Verwacht een energieke en open avond met de nodige dosis humor. Het gesprek vindt plaats onder leiding van Ivo van Harmelen, directeur van Sociaal Cultureel Centrum de Poorterij.

Reserveer je plaats

Deze BiebTalk vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum de Poorterij in Zaltbommel en is thuis bij te wonen via een livestream. De BiebTalk is op woensdag 24 mei. Aanvang: 20:00 uur. Kosten: €5,- (gratis voor leden van de Bibliotheek).

Over BiebTalks

Bibliotheek Rivierenland presenteert in 2023 meerdere 'BiebTalks'. Hybride evenementen die je ook gewoon vanuit huis kunt bijwonen. Laat je inspireren door inspirerende sprekers over actuele en prikkelende thema's.

Meer info:
www.bibliotheekrivierenland.nl/biebtalks