TIEL - BoedelcentrumXL Kringlooppluswinkel wordt overgenomen door kringloopwarenhuis Het Goed. De huidige winkel in Tiel sluit vanaf 1 juli haar deuren, en zal op 5 september feestelijk heropenen onder de paarse vlag van het kringloopwarenhuis. Eigenaren Alex en Annelies zijn klaar voor een nieuwe start en dragen hun pand met een warm hart over: “we laten het goed achter.”

Eigenaren Alex en Annelies hebben er zelf voor gekozen om hun winkelpand over te dragen aan Het Goed. Het Goed is een van de grootste kringlooporganisaties van Nederland met als missie om werk te maken door hergebruik. Met 30 kringloopwaren-huizen – binnenkort dus 31 – en 1800 sociale doeners, geeft Het Goed jaarlijks 10 miljoen producten een nieuw leven. Door de overname waarborgt de organisatie het voortbestaan van een hoogwaardige kringloopwinkel in Tiel.

Goed achterlaten

Familiebedrijf BoedelcentrumXL werd op 5 mei 1984 opgericht in Tiel. Na een locatie te hebben gehad aan de Havendijk en daarna de Begoniastraat, kwamen eigenaren Alex en Annelies 10 jaar geleden op de Buitenbulkweg terecht, waar zij besloten een eigen pand te bouwen voor hun geliefde onderneming. Nu, na ruim 40 jaar met veel plezier in en aan hun winkel te hebben gewerkt, is het tijd voor een nieuwe start.

“We kenden Het Goed al wel van een aantal eerdere winkelbezoeken. Annelies had zelfs al een van de door Het Goed gerecyclede tassen die in hun naaiateliers worden gemaakt. Het zit waarschijnlijk in de naam, want het voelde direct als een goede match,” vertelt Alex. Annelies vervolgt: “We zijn onze trouwe klanten dankbaar voor de jaren samen en zijn ervan overtuigd dat zij zich ook hier thuis zullen voelen. Dat maakt dat we volledig achter onze beslissing staan: we weten dat we het goed achterlaten.”

Martijn, directeur impact bij Het Goed, is dankbaar voor het vertrouwen dat de eigenaren in Het Goed stellen door hun geliefde onderneming over te dragen. “We kijken ernaar uit om samen met ons team en de lokale gemeenschap het hergebruik in de regio te stimuleren en nieuwe arbeidsontwikkelplekken te creëren. We willen een plek zijn waar mensen niet alleen spullen een tweede leven geven, maar ook waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt."

Spullen doneren blijft mogelijk

Het pand aan de Buitenbulkweg 6 zal van 1 juli t/m 4 september verbouwd worden en dus tijdelijk sluiten. Vanaf 8 juli is het wel weer mogelijk om spullen te doneren of op te laten halen door Het Goed.

Op 5 september zullen de deuren van het verbouwde pand feestelijk worden geopend, samen met de inwoners van Tiel.