TIEL - Met het Boekenweekthema 'Ik ben alles' vieren we in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Met de veelheid aan rollen die we vervullen – die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is iedereen de optelsom van al die componenten.

Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

Tijdens de Boekenweek gaan schrijvers in op dit thema in verschillende Bibliotheken. Op maandag 13 maart is Khalid Boudou (Schnitzelparadijs & Pizzamaffia) in Bibliotheek Tiel. Op dinsdag 14 maart vind je Mariken Heitman (Wormaan: winnaar Libris Literatuur Prijs 2022) in Bibliotheek Druten. Aafke Romeijn (Concept M) komt naar Bibliotheek Zaltbommel op woensdag 15 maart. En Liesbeth Woertman (Wie ben ik als niemand kijkt) sluit de tour af in Bibliotheek Lienden op vrijdag 17 maart. Stel de schrijvers je vragen, laat je boek signeren, of luister naar hun verhalen en ervaringen. Alle avonden starten om 20:00 uur. Reserveer je plaats via www.bibliotheekrivierenland.nl/boekenweek. Kaartjes kosten €3,50 en ben je lid van de Bibliotheek, dan kun je gratis een plek reserveren.