TIEL - Coronatest in Tiel: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.In de omgeving van Tiel zijn verschillende plekken waar je een coronatest kunt doen. Dat komt doordat er naast de teststraten van de GGD ook teststraten van commerciële partijen zijn. Deze teststraten zijn door bedrijven gebouwd met het doel om winst te maken. Dit klinkt misschien niet heel uitnodigend, maar het testen in een commerciële teststraat heeft een aantal voordelen ten opzichte van een coronatest bij de GGD. Zo is het voor mensen die geen klachten hebben bijvoorbeeld niet mogelijk om zich bij de GGD te laten testen. Zo wil de GGD grote drukte in de teststraten voorkomen.

Commerciële teststraat
Er zijn dus verschillende commerciële teststraten in de buurt van Tiel. Als je in Tiel woont en je wilt een coronatest doen, moet je kiezen naar welke teststraat jij gaat. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je bij de GGD te laten testen. Tussen de teststraten van de verschillende commerciële partijen en de teststraten van de GGD zitten enkele verschillen. Het is verstandig om op basis van deze verschillen je keuze te maken. Zo zorg je ervoor dat je de teststraat kiest die het best bij jouw wensen aansluit. Er zijn meerdere verschillen tussen de teststraten, maar het grootste verschil is toch wel het feit dat de GGD een andere testmethode gebruikt dan de meeste commerciële teststraten. Daarom zit er een groot verschil in de tijd dat je moet wachten op de uitslag van een coronatest.

Testmethode
De testmethode die door de GGD wordt gebruikt is betrouwbaar, maar heeft één groot nadeel. Het nadeel van deze testmethode is het feit dat het erg lang duurt voordat de uitslag van de test bekend is. Hoelang dit duurt kan verschillen, maar je moet er maar vanuit gaan dat het meer dan 24 uur duurt voor je de uitslag weet. Daarom is het voor sommige mensen fijner om naar een commerciële teststraat te gaan voor een sneltest. Als je een sneltest doet bij een commerciële teststraat, kun je de uitslag na ongeveer 15 minuten verwachten. Dat is fijn voor mensen die liever niet in quarantaine gaan om op de uitslag van de test te wachten. Als je je bij de GGD hebt laten testen moet dat uiteraard. Als je nog niet weet of je besmet bent, kun je beter niet het risico nemen om met anderen in contact te komen.

Testen in Tiel
Coronatest in Tiel: overzicht kosten en sneltest locaties. Door op deze link te klikken, krijg je een overzicht te zien van de verschillende testlocaties in de buurt van Tiel. Dit is een overzicht speciaal voor de mensen die een sneltest willen doen. De teststraten van de GGD staan namelijk niet in het overzicht. Wanneer je een sneltest wilt doen, moet je eerst een afspraak maken. Dit kan vrij eenvoudig op de website van de teststraat waar je je wilt laten testen.