TIEL - Tien inspirerende sprekers over even zoveel thema's. Bibliotheek Rivierenland presenteert dit jaar iedere maand (juli en augustus uitgezonderd) een 'BiebTalk'. Volledige online evenementen, gewoon vanuit huis bij te wonen. Donderdag 27 januari is het de beurt aan Michael Niclaus om het bal te openen.

'Succesvol minderen met alcohol?'
Michaël is een ex-alcoholist. In 2011 gooide hij zijn leven over een andere boeg. Hij nam afscheid van alcohol. Nu ondersteunt hij mensen die willen stoppen of minderen met alcohol en geeft hierover lezingen. Zijn boodschap is: ga bewuster om met alcohol en het leven. Hij schreef hierover onder meer het boek: 'Succesvol minderen of stoppen met alcohol'.

Tijdens deze BiebTalk is 'stoppen met drinken' een rode draad. Zo wordt er aandacht besteed aan de redenen waarom we drinken, onze drinkcultuur en alcohol in het dagelijks leven. Maar zeker ook over het kiezen van je eigen pad en trouw zijn aan jezelf. Er is ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil weten over leven met een alcoholprobleem en de weg naar herstel. Sta je weleens stil bij je eigen alcoholgebruik of heb je ooit overwogen om te minderen of te stoppen? Dan is deze BiebTalk echt iets voor jou!

Welkom Sergio Vyent, Dick Schwaab & Eva Rovers!
Na Michael schuift Eva Rovers 17 februari bij ons aan voor een frisse blik op democratie in het licht van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Op 10 maart verwelkomen we de maître van 'First Dates', Sergio Vyent voor een mooie avond over de liefde en dan vooral 'De eerste liefde', het centrale thema tijdens de boekenweek van 2022. Later dit jaar, op 20 september is het de beurt aan Dick Schwaab voor een duik in ons brein. Voor de rest van het jaar is de bibliotheek nog in gesprek met verschillende andere sprekers.

Aanmelden
Via www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda kun je je aanmelden voor de BiebTalks. Een kaartje kost €7,50 en voor leden €5,-. Houd ook de website in de gaten voor de bekendmaking van de andere sprekers. Heb je vragen over de BiebTalks, of iets anders, neem dan contact op met de klantenservice via 0344 – 63 99 40.