TIEL - Op zondagmiddag 13 november om 14:00 uur vindt er een filmvertoning van #Powerplant plaats in het Stichting gebouw de Schering te Tiel. De documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation wordt gevolgd door een lezing over de win-win voedingsstijl door PvdD lid en afstuderend leefstijlcoach Mike Overweg.

#Powerplant is de 5e documentaire met Marianne Thieme van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Na Meat the Truth, Sea the Truth, de Haas in de Marathon en One Single Planet, wordt in de nieuwe documentaire onderzocht wat de kansen zijn voor een plantaardige samenleving.

Powerplant geeft extra inzicht in de relatie tussen klimaatverandering en vleesconsumptie, het thema dat Marianne Thieme als eerste politica agendeerde met de klimaatdocumentaire Meat the Truth in 2007, die sindsdien alleen maar aan actualiteit heeft gewonnen.

De noodzaak om de consumptie van dierlijke producten te verminderen wordt door steeds meer wetenschappers en adviesorganen van de regering (RLi, PBL, CBS, SCP, WRR) onderschreven. Marianne Thieme gaat in #Powerplant in gesprek met verschillende experts over de noodzaak van een eiwittransitie en een economie waarin de grenzen van de aarde qua grondstoffen en milieugebruiksruimte niet langer overschreden worden.

“Een veganistisch dieet is waarschijnlijk de allerbeste manier om je impact op planeet aarde te verkleinen, niet alleen wat betreft broeikasgassen, maar ook wat betreft verzuring, eutrofiëring, land- en watergebruik. Het effect is veel groter dan minder vliegen of een elektrische auto kopen.”

Benieuwd naar de documentaire en hoe je zelf met je voeding kan bijdragen? Kom ook naar de vertoning op 13 november om 14:15 uur aan de Scheeringlaan 2, 4001 WJ Tiel.