TIEL - Wethouders van de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel ondertekenden afgelopen week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Rivierenland. Voor de jaren 2023 tot en met 2026.

De bibliotheek verandert. Van alleen uitlenen van boeken is al lang geen sprake meer. De bibliotheek heeft een actieve rol in de samenleving, organiseert tal van activiteiten om mensen verder te helpen bij zaken die tegenwoordig bij het leven horen, zoals bijvoorbeeld het goed omgaan met de computer en je weg kunnen vinden op internet.

Met het zetten van hun handtekening, onderstrepen de wethouders het belang van de bibliotheek voor de inwoners van hun gemeente. Wethouders Niko Wiendels (Buren), Joost Reus (Culemborg), Gérard de Wildt (Druten), Anita Sørensen (Maasdriel), Herma van Dijkhuizen (Neder-Betuwe), Rutger van Stappershoef (West Betuwe), Rob Reuvers (West Maas en Waal), Ben Brink (Tiel) en Adrie Bragt (Zaltbommel) tekenden voor de gemeenten en Lidy Vos namens de bibliotheek.

Ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen
Lidy Vos, directeur-bestuurder van Bibliotheek Rivierenland, is tevreden met de voortzetting van de samenwerking: “De afgelopen twee jaar hebben laten zien hoe belangrijk het is voor gemeenten om te beschikken over een stevige bibliotheek. De Bibliotheek zet zich ervoor in dat iedereen mee kan doen. Daarbij is bestrijding van achterstanden in basisvaardigheden een laatste redmiddel en ligt de focus vooral op preventie”.